Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: J. Kováčová oslávila osemdesiatiny tandemovým zoskokom padákom

Na snímke vpravo Jana Kováčová ďakuje vnučke za darček k narodeninám po tandemovom zoskou na letisku v Slavnici 24. júna 2022. Tandemovým zoskokom padákom oslávila osemdesiatiny Jana Kováčová z Bratislavy. Originálny darček od vnučky si užila na letisku Aeroklubu Dubnica nad Váhom v Slavnici v Ilavskom okrese. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Bývalá parašutistka, členka Aeroklubu Bratislava, absolvovala v 70. rokoch minulého storočia 150 zoskokov padákom.

Slavnica 24. júna (TASR) – Tandemovým zoskokom padákom oslávila v piatok osemdesiatiny Jana Kováčová z Bratislavy. Originálny darček od vnučky si užila na letisku Aeroklubu Dubnica nad Váhom v Slavnici v Ilavskom okrese.

Bývalá parašutistka, členka Aeroklubu Bratislava, absolvovala v 70. rokoch minulého storočia 150 zoskokov padákom. Jej dlhoročným partnerom bol parašutistický majster sveta z roku 1964 Gabriel Kiss. Zoskok padákom absolvovala po viac ako 50 rokoch.



"S parašutizmom som začala v roku 1961, skákala som asi osem rokov, potom som sa vydala a parašutizmus musel ísť bokom. So skákaním som skončila, no dodnes sa raz za mesiac stretávame v Klube vojenských výsadkárov. Z darčeka v podobe tandemového zoskoku som mala veľkú radosť, chcem si aj týmto spôsobom pripomenúť svoju mladosť," povedala oslávenkyňa bezprostredne pred zoskokom.

Po absolvovaní takmer minútového zoskoku s inštruktorom neskrývala nadšenie. "Bolo to niečo nádherné, ja nemám slov. Samotného skoku z lietadla som sa nebála, trochu som mala obavy z dopadu. No ten bol napokon mäkký ako do perín. Je to nezabudnuteľný zážitok, odporúčam to každému,“ doplnila Kováčová.