Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J. Krúpa a M. Kozelová pripomenuli 100 dní vojny na Ukrajine

Na archívnej snímke z 12. mája 2022 pracovníci ministerstva pre mimoriadne situácie separatistickej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) odstraňujú trosky z poškodenej budovy divadla v obliehanom prístavnom meste Mariupol počas 78. dňa ruskej invázie na Ukrajinu. Foto: TASR/AP

Pre Slovensko sú podľa Krúpu neakceptovateľné vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina, že ukrajinský národ neexistuje a treba ho denacifikovať.

Bratislava 4. júna (TASR) – Šéf parlamentného brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa a poslankyňa Národnej rady (NR) SR Monika Kozelová (obaja OĽANO) pripomenuli sto dní trvajúcu ruskú vojenskú inváziu na Ukrajine. Považujú za dôležité pomáhať Ukrajine aj naďalej, a to všetkými možnými prostriedkami. Uviedli to na sobotnom brífingu pred veľvyslanectvom Ruskej federácie v Bratislave.

"Napriek všetkým problémom, ktoré táto vojna spôsobuje aj nám, či už je to inflácia alebo ďalšie problémy, je v našom životnom záujme, aby sme Ukrajinu podporovali," skonštatoval Krúpa. Vydržať je podľa neho dôležité aj preto, aby Slovensko nebolo "ďalšie na rade".

Poznamenal, že Slovensko patrí do top 10 krajín, ktoré pomáhajú Ukrajine, a to humanitárne i vojensky. "Verte, že je to medzinárodne vnímané veľmi pozitívne. Samozrejme, aj na Ukrajine," doplnil. Ukrajina má právo slobodne rozhodnúť, akou cestou sa chce vydať. Pre Slovensko sú podľa Krúpu neakceptovateľné vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina, že ukrajinský národ neexistuje a treba ho denacifikovať.

Nevyhnutnosť pomoci zdôraznila aj Kozelová. Pred ruskú ambasádu zároveň priniesli 100 fotografií zachytávajúcich realitu vojenského konfliktu.