Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

J. Mikas nepovažuje návštevu B. Kollára za šťastné riešenie

Na snímke hlavný hygienik SR Ján Mikas. Foto: TASR Martin Baumann

Na otázku, kto by mal niesť za tento krok zodpovednosť, Mikas vyhlásil, že to je v kompetencii manažmentu zdravotníckeho zariadenia.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Návšteva predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) v nemocnici s cieľom koaličnej rady nebola šťastným riešením. Uviedol to hlavný hygienik Ján Mikas pred stredajším rokovaním ústredného krízového štábu.

"Pokiaľ viem, máme zákaz návštev s výnimkou vážnych stavov, keď je na návšteve kňaz alebo blízka rodina za dodržania prísnych epidemiologických pravidiel," uviedol Mikas s tým, že nevie o žiadnej výnimke vo vyhláške, ktorá by dovoľovala koaličným partnerom návštevu Kollára. Pri dnešnej epidemiologickej situácii je rizikom ísť do nemocnice. "Ohrozený môže byť zdravotnícky personál, pacient a taktiež sa môžu infikovať aj návštevníci," podotkol Mikas.

Na otázku, kto by mal niesť za tento krok zodpovednosť, Mikas vyhlásil, že to je v kompetencii manažmentu zdravotníckeho zariadenia.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) hovorí, že ak niekto udelí výnimku na návštevu, tak je to na rozhodnutí ošetrujúceho lekára. Nemyslí si tiež, že by to bol zo strany koaličných partnerov "papalášizmus".

Premiér Igor Matovič (OĽANO) poukázal na to, že navštívil predsedu parlamentu až po tom, ako dostal informáciu, že ide o samostatný trakt s iným režimom ako nemocnica. "Išiel som tam v dobrej viere, že tým nič neporuším," skonštatoval s dôvetkom, že neurobil nič zlé.