Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

J. Naď: Ak sa téma poskytnutia stíhačiek posunie, prídem do parlamentu

Na snímke zľava minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) a predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) pred 98. rokovaním vlády 31. augusta 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Mimoriadnu schôdzu k stíhačkám inicioval Smer-SD opätovne po tom, ako parlament počas týždňa odmietol o tejto téme rokovať.

Bratislava 16. februára (TASR) - Ak nastane posun v téme poskytnutia stíhačiek MiG-29 Ukrajine, dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) príde o tom diskutovať do parlamentu. Nebude sa riadiť tým, čo hovorí šéf Smeru-SD Robert Fico. Smer-SD totiž opäť inicioval mimoriadnu schôdzu k tejto téme.

"Dal som záväzok a ten platí, keď budeme mať akýkoľvek ďalší posun v otázke, predtým, ako urobíme akékoľvek rozhodnutie, tak ja do toho parlamentu pôjdem. Ale nebudem tancovať podľa toho, ako Robert Fico a celá jeho proruská propaganda píska. Nech sa v parlamente rozhodnú, či akceptujú alebo neakceptujú Ficovu hru," uviedol vo štvrtok Naď na spoločnej tlačovej konferencii s dočasne povereným šéfom slovenskej diplomacie Rastislavom Káčerom.

Mimoriadnu schôdzu k stíhačkám inicioval Smer-SD opätovne po tom, ako parlament počas týždňa odmietol o tejto téme rokovať. Strana chce presadiť uznesenie, ktorým má parlament vysloviť nesúhlas s odovzdaním bojových lietadiel MiG-29 Ukrajine. Fico pripomenul, že aktuálne je na Slovensku vláda iba dočasne poverená a má oklieštené právomoci. Hovorí o protiústavnosti posielania zbraní na Ukrajinu.