Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Naď: Budúcotýždňové testovanie bude na absolútne dobrovoľnej báze

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: TASR - Martin Baumann

Odberové miesta budú otvorené od 8:00 do 20:00. Zoznam testovaných obcí bude dostupný na stránke somzodpovedny.sk.

Bratislava 16. novembra (TASR) – Na budúci víkend sa uskutoční ďalšie kolo plošného testovania antigénovými testami, a to v obciach, kde bolo minimálne jedno percento pozitívne testovaných. Na rozdiel od predošlých kôl však bude na absolútne dobrovoľnej báze. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval po pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu.

„Tentokrát to testovanie urobíme na absolútne dobrovoľnej báze, bez akýchkoľvek zvýhodnení tých ľudí, ktorí sa toho zúčastnia," uviedol Naď. Chcú podľa neho vidieť, ako k tomu pristúpia obyvatelia, ale aj samosprávy. Niektoré procesy sa už podľa neho realizujú.



Testovanie sa počas nadchádzajúceho víkendu uskutoční v celkovo 458 mestách a obciach, doplnil rezort obrany v tlačovej správe. Odberové miesta budú otvorené od 8:00 do 20:00. Zoznam testovaných obcí bude dostupný na stránke somzodpovedny.sk.

Naď tiež informoval, že ministerstvo obrany už do informačných systémov Úradu verejného zdravotníctva nahralo všetky informácie o výsledkoch predošlých kôl testovania. Sú podľa neho dohľadateľné. Pripomenul tiež, že príslušníci Ozbrojených síl SR pomáhajú aj pri trasovaní kontaktov.