Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J. Naď diskutoval s veľvyslankyňou USA o pandémii i prioritách

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Americká veľvyslankyňa ocenila plnenie si záväzkov Slovenska v rámci Severoatlantickej aliancie (NATO).

Bratislava 2. apríla (TASR) - Spolupráca Slovenska a USA v boji s ochorením COVID-19, ale aj priority rezortu obrany na nadchádzajúce obdobie boli témami štvrtkového rokovania ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO) a veľvyslankyne Spojených štátov Bridget A. Brinkovej. Išlo o ich prvé spoločné stretnutie na pôde ministerstva. TASR o tom informovala Martina Kovaľ Kakaščíková z tlačového oddelenia Ministerstva obrany (MO) SR.

„Aktuálna kríza v súvislosti s koronavírusom je našim spoločným problémom, preto musíme hľadať spoločné riešenia. Som veľmi rád, že aj v tomto náročnom období držíme spolu a ťaháme za jeden koniec povrazu ako zodpovední spojenci,“ uviedol minister.

Americká veľvyslankyňa ocenila plnenie si záväzkov Slovenska v rámci Severoatlantickej aliancie (NATO). Vyzdvihla tiež nenahraditeľnú úlohu slovenských vojakov v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. USA a Slovensko majú podľa nej v Aliancii "široké a trvalé vzťahy založené na zdieľaných hodnotách a partnerstve“.

Šéf rezortu obrany informoval veľvyslankyňu aj o prioritách novovymenovanej vlády v oblasti obrany a bezpečnosti. Zároveň jej predstavil opatrenia vlády a ústredného krízového štábu na zamedzenie ďalšieho šírenia nového koronavírusu. Priblížil tiež, ako sú do nich zapojené Ozbrojené sily SR. Témou diskusie boli aj projekty spoločného záujmu v rámci ďalšej bilaterálnej spolupráce.