Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

J. Naď: Možnosť bez lockdownu neexistuje, všetko ostatné je populizmus

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) prichádza na rokovanie 43. schôdze vlády SR v Bratislave 24. novembra 2021. Foto: TASR - Pavel Neubauer

I. Matovič pred rokovaním uviedol, že podporí akékoľvek opatrenia, ktoré budú chrániť zdravie, životy a minimalizovať ekonomické škody.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Alternatíva bez tzv. lockdownu neexistuje, všetko ostatné je populizmus. Pred rokovaním vlády to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Deklaroval, že na vláde bude hlasovať za návrh pandemických opatrení z dielne ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO).

"Ťažko hovoriť, čo vláda schváli, rokuje sa a rokovalo sa. Slovom dnešného dňa je zodpovednosť, respektíve zodpovednosť verzus populizmus. Verím, že zodpovednosť zvíťazí," podotkol Naď. Vie si predstaviť niektoré výnimky len pre zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19. Minister nevie, aká je posledná verzia opatrení.

O výnimkách pre očkovaných ľudí sa podľa šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej rozprávajú už dlho. Podotkla, že obmedzenie vstupu do niektorých zariadení po zistení stavu osoby je v súlade v ústavou. "Ak berieme do úvahy aj informácie zo Svetovej zdravotníckej organizácie, že ľudia, ktorí sú očkovaní, menej šíria vírus, tak je v poriadku, ak na to budeme objektívne prihliadať v rámci právnej úpravy," povedala Kolíková.

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) pred rokovaním uviedol, že podporí akékoľvek opatrenia, ktoré budú chrániť zdravie, životy a minimalizovať ekonomické škody.