Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

J. Naď navštívil muničný sklad, s vojakmi hovoril tiež o výstroji

Minister obrany SR J. Naď navštívil muničný sklad, s vojakmi hovoril tiež o výstroji. Foto: MO SR

Ako prvú vo štvrtok navštívil Zásobovaciu základňu v Nemšovej, kde si pozrel aktuálny stav v zabezpečení výstrojných súčiastok, ktoré sú k dispozícii pre vojakov.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) vo štvrtok spolu so štátnym tajomníkom Marianom Majerom a náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl (OS) SR generálom Danielom Zmekom navštívili muničný sklad, ako aj zásobovacie a výcvikové základne. Osobnou návštevou jednotlivých útvarov OS SR postupne po celom Slovensku chce vedenie rezortu podrobne spoznať ich reálny stav a priority priamo od vojakov, a tiež zistiť, čo sa podarilo urobiť za uplynulé obdobie v rámci investícií do infraštruktúry.

"Stretávame sa s pozitívnymi správami o tom, čo sa už stihlo zlepšiť a napraviť. Stále však prevažuje množstvo práce, ktorou potrebujeme zastabilizovať zabezpečenie našich ozbrojených síl – od techniky, cez výstroj až po infraštruktúru,“ poznamenal minister obrany.

Ako prvú vo štvrtok navštívil Zásobovaciu základňu v Nemšovej, kde si pozrel aktuálny stav v zabezpečení výstrojných súčiastok, ktoré sú k dispozícii pre vojakov. V tejto súvislosti deklaroval, že okrem výraznejšie väčšieho objemu prostriedkov na tento účel je snahou rezortu tiež inovovať výstrojné súčiastky a zvýšiť ich dostupnosť pre vojakov aj prostredníctvom modernizácie výdajného systému. "Po novom by si mohli vojaci objednávať oblečenie a obuv prostredníctvom mobilnej aplikácie. Intenzívne na tom pracujeme,” priblížil minister.

"O možnostiach zlepšenia diskutoval minister aj s príslušníkmi 5. pluku špeciálneho určenia a výcvikovej základne Síl pre špeciálne operácie v Žiline, navštívil tiež aj muničný sklad v Rašove, kde sa uistil o opatreniach súvisiacich s dodržiavaním jeho bezpečnosti a ochrany," informovala hovorkyňa MO Martina Kovaľ Kakaščíková.