Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

J. Naď: Nová pomoc pre Ukrajinu by sa mohla schváliť v dohľadnej dobe

Na snímke dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Podľa slov Naďa v utorok (7. 2.) mal bilaterálny rozhovor cez videotelekonferenciu s ministrom obrany Ukrajiny, riešili problematiku ďalšieho balíka pomoci.

Bratislava 8. februára (TASR) – Nová pomoc pre Ukrajinu nebola témou stredajšieho rokovania vlády. V dohľadnej dobe by sa však ďalší balík pomoci pre Ukrajinu mohol schváliť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

Podľa slov Naďa v utorok (7. 2.) mal bilaterálny rozhovor cez videotelekonferenciu s ministrom obrany Ukrajiny, riešili problematiku ďalšieho balíka pomoci. "Je to konzultácia, ktorá prebieha. Budúci týždeň sa stretávame v Bruseli, kde bude rokovanie Ramstein formátu, kde dotiahneme veci do konca. V dohľadnej dobe podľa mňa vláda schváli ďalší balík pomoci Ukrajine," povedal Naď.

Poznamenal, že Ukrajinci stále potrebujú systém protivzdušnej obrany, ťažkú pozemnú techniku a letectvo. "Otázka je, na čom sa dohodli s inými krajinami a čo im poskytujú," povedal. Poukázal na to, že teraz im poskytnú pomoc napríklad Nemci či Taliani. Naď predpokladá, že budúci týždeň v Bruseli sa dohodnú závery, ktoré sa budú týkať aj Slovenskej republiky.

Dodal, že ak bude pomoc pre Ukrajinu schválená na vláde, oznámi to.