Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Naď: Ozbrojené sily budú najfunkčnejšou zložkou krízového manažmentu

Na snímke uprostred minister obrany SR Jaroslav Naď počas príhovoru pred ocenením príslušníkov Ozbrojených síl SR a civilných zamestnancov rezortu, ktorí sa podieľali na druhej evakuácii osôb z Afganistanu 22. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR – Pavel Neubauer

Vo svojom príhovore vyzdvihol tiež nárast ich dôveryhodnosti o 14 percent.

Bratislava 22. septembra (TASR) – Ozbrojené sily SR budú aj v ďalšom náročnom pandemickom období najfunkčnejšou zložkou domáceho krízového manažmentu. Budú tiež garanciou splnenia úloh. Počas slávnostného nástupu pri príležitosti osláv Dňa Ozbrojených síl SR to v stredu uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Spomenul tiež vďačnosť, zodpovednosť a výzvu.

„Tak, ako ste to ukázali v minulom roku, opäť budete tou najfunkčnejšou zložkou domáceho krízového manažmentu, ktorá, keď už nič iné nefunguje, je tu a prináša garanciu, že úlohy, ktoré občania Slovenskej republiky potrebujú, budú splnené," vyhlásil Naď. Nástup Ozbrojených síl bol zároveň spojený s oceňovaním profesionálnych vojakov za druhú úspešnú evakuáciu osôb z Afganistanu.



Šéf rezortu obrany adresoval členom slovenských ozbrojených síl opäť svoju vďačnosť. „Keď som si prechádzal, čo sa nám spoločne, ale najmä vám, podarilo urobiť, až som neveril, že je to skutočné,“ poznamenal Naď. Spomenul zapojenie OS SR do boja s pandémiou a celonárodného testovania, či nedávnu návštevu pápeža Františka na Slovensku. Vyzdvihol tiež ich pomoc pri evakuácii občanov Slovenska a ľudí spriatelených so SR z Afganistanu. Opomenúť podľa neho netreba ani plnenie si ich tradičných úloh.

Minister zároveň podotkol, že sa v rezorte obrany za posledný rok taktiež veľa podarilo, príkladom sú podľa neho viaceré modernizačné projekty. Nadchádzajúce obdobie, aj čo sa pandémie týka, bude pre všetkých náročné vrátane príslušníkov OS SR. Vo svojom príhovore vyzdvihol tiež nárast ich dôveryhodnosti o 14 percent. Vyzval ich, aby boli dobrým vzorom a signálom pre občanov, aj čo sa očkovania týka.