Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

J. Naď: Po dlhých rokoch sa ukazuje, že polícia má voľné ruky

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR - Pavol Zachar

Šéfa finančnej skupiny Penta obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Po dlhých rokoch sa ukazuje, že polícia má voľné ruky. Pred rokovaním vlády v stredu to uviedol minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) v súvislosti s utorkovým (1. 12.) zadržaním a obvinením spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava H. Zároveň verí, že spravodlivosť na Slovensku začne fungovať.

"Je to plne v rukách polície. To, akým spôsobom skončí toto alebo ktorékoľvek vyšetrenie, je samozrejme otvorené," povedal minister obrany. Rozumie tiež tomu, že opozícia je nervózna. Prácu polície komentovať nechcel.



Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) tvrdí, že má osobnú skúsenosť s tým, že jeho rodina bola nelegálne sledovaná. "Je preto pre mňa zadosťučinením, že ľudia, ktorí patrili k okruhu tých, ktorí si tieto aktivity mohli objednať, postupne končia tam, kde sa patrí," dodal Krajniak.

Šéfa finančnej skupiny Penta obvinil policajný vyšetrovateľ z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Finančná skupina zásah považuje za neprimeraný a neopodstatnený. Malo ísť o zásah v súvislosti s kauzou Gorila.