Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Naď: Programové vyhlásenie vlády oblasti obrany je proeurópske

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO). Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Jednotlivé rezorty mali pripraviť svoje návrhy Programové vyhlásenia vlády do dnes.

Bratislava 3. apríla (TASR) – Programové vyhlásenie vlády za oblasť obrany vo veľkej miere odráža predvolebný program hnutia OĽaNO. Ako uviedol nový minister obrany Jaroslav Naď v rozhovore pre TASR, žiadne zásadné prekvapenia v ňom nebudú.

"Verím, že sme dali dokopy dokument, za ktorý sa môže postaviť ktokoľvek v koalícii a ktorý bude jasným odrazom proeurópskeho, proatlantického smerovania a zároveň transparentnosti a zodpovednosti v rezorte," uviedol minister. Vyhlásenie pre obranu konzultoval s koaličnými partnermi, odborníkmi na obranu, zástupcami ministerstva zahraničných vecí aj mimovládnym sektorom.

Jednotlivé rezorty mali pripraviť svoje návrhy Programové vyhlásenia vlády do dnes. Konečný návrh vyhlásenia má premiér Igor Matovič predložiť na rokovanie kabinetu do 13. apríla. Následne musí vláda predstúpiť pred Národnú radu SR, predložiť jej svoj program a požiadať ju o vyslovenie dôvery. Kabinet tak musí urobiť podľa Ústavy SR do 30 dní po svojom vymenovaní, čo sa udialo 21. marca.