Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

J. Naď vycestuje v piatok na východnú hranicu Slovenska

Na archívnej snímke z 24. novembra 2021 minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) prichádza na rokovanie 43. schôdze vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Na mieste sú nasadení príslušníci Ozbrojených síl SR na plnenie asistenčných úloh v prospech Policajného zboru, uviedol rezort obrany.

Bratislava 25. februára (TASR) - Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) navštívi v piatok hraničný priechod Vyšné Nemecké, cez ktorý prechádzajú vojnoví utečenci z Ukrajiny. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany SR Martina Kovaľ Kakaščíková. Slovensko-ukrajinské hranice, priechod Vyšné Nemecké, navštívi aj premiér Eduard Heger (OĽANO).

"Na mieste sú nasadení príslušníci Ozbrojených síl SR na plnenie asistenčných úloh v prospech Policajného zboru s cieľom urýchlenia procesov potrebných na prechod cez hranicu," uviedla Kovaľ Kakaščíková.

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok (24. 2.) v skorých ranných hodinách oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. Ruské jednotky zaútočili na viacerých miestach na ukrajinskom území.