Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

J. Naď: Vyhrážok chodí relatívne dosť, sú nechutnou súčasťou politiky

Na snímke dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Naď v utorok (21. 2.) vyhlásil, že vyhrážkami sa nenechá zastrašiť. Na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby nepodliehali klamstvám a strašeniu a nešírili nenávisť.

Bratislava 22. februára (TASR) - Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) považuje vyhrážky za nechutnú súčasť politiky. Podľa jeho slov ich chodí "relatívne dosť" nielen jemu, ale aj ďalším ústavným činiteľom. Uviedol to v stredu v súvislosti s obálkou s ostrým nábojom, ktorú dostal v deň výročia vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

"Nechcem ani znižovať význam toho signálu, ale ani ho preceňovať," skonštatoval. "Pre politické názory sa niekomu vyhrážať smrťou, tak to iba preukazuje, akú nenávisť niektorí politickí predstavitelia na Slovensku na čele so stranami Smer a Republika šíria," dodal. Je presvedčený, že do takýchto aktivít sú okrem politiky zapojené aj zahraničné spravodajské služby.

Naď v utorok (21. 2.) vyhlásil, že vyhrážkami sa nenechá zastrašiť. Na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby nepodliehali klamstvám a strašeniu a nešírili nenávisť. Vyhrážky riešil aj s políciou. Ako uviedol, niekoľkokrát páchateľov vypátrali a pár ich bolo už odsúdených.