Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

J. Šeliga bol pripravený hlasovať o súdnej mape, presunutie rešpektuje

Na archívnej snímke poslanec NR SR Juraj Šeliga. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanec pripomenul, že sám mal výhrady voči pôvodným návrhom Kolíkovej, no napríklad pri mestských súdoch si veci vysvetlili, dohodli sa a bol pripravený hlasovať.

Bratislava 30. marca (TASR) - Poslanec Národnej rady (NR) SR zo strany Za ľudí Juraj Šeliga bol prekvapený, že plénum o reforme súdnej mapy nebude v stredu rokovať. Hovorí o požiadavke zo strany koaličných partnerov, s ktorou mala súhlasiť aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

"Bol som pripravený hlasovať aj v takejto forme. Ostala otvorená otázka Žiliny,"
ozrejmil s tým, že osobne by vedel fungovať aj s predstavou uplatnenia modelu krajských súdov v Bratislave, Banskej Bystrici a Košiciach. Pripomenul, že sám mal výhrady voči pôvodným návrhom Kolíkovej, no napríklad pri mestských súdoch si veci vysvetlili, dohodli sa a bol pripravený hlasovať.

Čo sa týka financií z fondu obnovy, Šeliga poznamenal, že presun rokovania o súdnej mape mal byť odkomunikovaný s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Priblížil, že žiadosť o poskytnutie financií sa má podať do konca apríla. Faktom podľa jeho slov ostáva, že žiadosť nemôže odísť, kým sa neschvália správne súdy. Aj o tých sa má rokovať v druhom čítaní až na schôdzi so začiatkom 26. apríla.

Šeliga predpokladá, že zmeny pôjdu na hlasovanie v apríli v balíku a už v úvode rokovania. Verí, že o financie z fondu obnovy Slovensko nepríde. "Tieto otázky by bolo dobré adresovať predsedovi vlády, ktorý mal posledné slovo pri tomto. Iste rozumiete parlamentným počtom, že najsilnejší klub má v tomto najsilnejšie slovo," dodal.