Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Šeliga chce indície o sledovaní Lipšica riešiť na mimoriadnom výbore

Na archívnej snímke Juraj Šeliga. Foto: TASR Jaroslav Novák

Lipšic pred piatkovým rokovaním Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorý bol prizvaný, naznačil, že ho cestou prenasledovalo auto s neexistujúcimi ešpézetkami.

Bratislava 17. septembra (TASR) – Poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) chce iniciovať mimoriadne rokovanie Osobitného kontrolného výboru Národnej rady SR na kontrolu činnosti Slovenskej informačnej služby. Dôvodom sú podozrenia zo sledovania špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica tajnou službou. Uviedol to v piatok po tom, ako sa zúčastnil na mimoriadnom rokovaní parlamentného brannobezpečnostného výboru.

„Sú indície, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic je sledovaný Slovenskou informačnou službou. V tejto súvislosti požiadam listom ešte dnes Mariána Saloňa (Smer-SD, predseda výboru, poznámka TASR), aby zvolal mimoriadny výbor,“ povedal Šeliga. Podozrenia zo sledovania špeciálneho prokurátora označil za „šialené“.

Lipšic pred piatkovým rokovaním Výboru Národnej rady SR pre obranu a bezpečnosť, na ktorý bol prizvaný, naznačil, že ho cestou prenasledovalo auto s neexistujúcimi 'ešpézetkami'.