Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

J. Šeliga: Kollárovo rozhodnutie nepoužívať akademický titul nestačí

Na snímke Juraj Šeliga, archívne foto. Foto: TASR - Marko Erd

Útok na médiá a opozíciu je podľa Šeligu v tomto prípade úplne nemiestny a neprijateľný.

Bratislava 26. júna (TASR) - Predsedníctvo koaličnej strany Za ľudí sa bude v piatok zaoberať podozreniami z plagiátorstva pri diplomovej práci predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Podpredseda Národnej rady SR a zároveň strany Juraj Šeliga to uviedol na sociálnej sieti. Dodal, že Kollárovo rozhodnutie nepoužívať akademický titul nestačí.

Šeliga pripomenul, že chceli nastaviť novú a vyššiu politickú kultúru. "Z tohto pohľadu som čakal viac," poznamenal. Vec nepovažuje za uzavretú. Označil za neslušné kopírovať cudzie texty bez citovania, ešte neslušnejšie tváriť sa, že to tak nie je a úplne najneslušnejšie je podľa neho žiadať od svojho predchodcu odstúpenie a na seba mať v rovnakej situácii úplne iné nároky.

"Reči o tom, že sa nie je za čo ospravedlniť, či ako všetko bolo v súlade so zákonom, sú v tomto prípade zlým signálom všetkým poctivým univerzitám, vysokým školám, učiteľom aj študentom a žiakom," skonštatoval. Útok na médiá a opozíciu je podľa neho v tomto prípade úplne nemiestny a neprijateľný.

Kollár na piatkovej tlačovej konferencii vyhlásil, že získal svoj magisterský titul legálne a že sa nemá za čo ospravedlňovať. V politike titul nemieni viac používať, aby nedával nikomu zámienku na útoky na koalíciu.