Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

J. Žitňanská: Za ľudí sa nedohodla na kandidátovi na podpredsedu NRSR

Na snímke Jana Žitňanská Foto: TASR/Martin Baumann

Poslanci NR SR nezvolili na májovej schôdzi Tomáša Lehotského (Za ľudí) za podpredsedu parlamentu. V tajnej voľbe nezískal dostatočný počet hlasov.

Bratislava 16. júna (TASR) - Voľba podpredsedu Národnej rady (NR) SR nebude zaradená na júnovú schôdzu. Strana Za ľudí sa nedohodla na kandidátovi. Uviedla to šéfka poslaneckého klubu Za ľudí Jana Žitňanská.

Poslanci NR SR nezvolili na májovej schôdzi Tomáša Lehotského (Za ľudí) za podpredsedu parlamentu. V tajnej voľbe nezískal dostatočný počet hlasov. Strana trvala na tom, aby ako prvý bod na júnovej parlamentnej schôdzi bola zaradená voľba Lehotského za podpredsedu. "Keďže nedošlo k dohode na kandidátovi, tak tento bod nebude zaradený do nasledujúcej schôdze. Zatiaľ, keďže sme sa nedohodli, nebude obsadený tento post," povedala Žitňanská.

Lehotského nomináciu na post podpredsedu mala stiahnuť vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová. Nevidí dôvod, aby bol Lehotský naďalej kandidátom strany na podpredsedu, vzhľadom na to, že je členom frakcie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (Za ľudí).