Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Jarné prázdniny si tento týždeň užijú školáci na strednom Slovensku

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Najdlhšie si na jarné prázdniny musia počkať žiaci na východnom Slovensku. V Prešovskom a Košickom kraji sú jarné prázdniny naplánované od 2. do 6. marca.

Bratislava 24. februára (TASR) - Od pondelka 24. februára sa začínajú pre žiakov základných a stredných škôl v Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji jarné prázdniny. Žiaci sa do školských lavíc na strednom Slovensku vrátia opäť 2. marca.

Týždeň oddychu je už tradične rozložený podľa jednotlivých regiónov Slovenska. Ako prví prázdninovali v tomto školskom roku školáci v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji, a to v termíne od 17. do 21. februára.

Najdlhšie si na jarné prázdniny musia počkať žiaci na východnom Slovensku. V Prešovskom a Košickom kraji sú jarné prázdniny naplánované od 2. do 6. marca, a do školských lavíc sa opäť vrátia v pondelok 9. marca. 

Po jarných prázdninách čakajú školákov ďalšie prázdniny počas veľkonočných sviatkov. Školáci si oddýchnu od štvrtka 9. apríla do utorka 14. apríla. Školské vyučovanie sa začne v stredu 15. apríla.

Harmonogram školských prázdnin uverejňuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.