Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Slovensko

Je to vo vašich rukách!

Foto: Nadácia Tesco

Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.

Bratislava 8. januára (OTS) - Už po druhýkrát Tesco vyhlasuje grantový program „Vy rozhodujete, my pomáhame“ na podporu miestnych komunitných iniciatív. Od 2. do 28. januára 2017 sa môžu neziskové organizácie prihlásiť v 77 oblastiach z celého Slovenska so svojím projektom na podporu zdravého životného štýlu, rozvoja detí, ochrany a zlepšenia okolia alebo života v komunite. Víťazní žiadatelia získajú každý po 1 300 EUR, ktoré im môžu pomôcť s realizáciou projektu.

Program spoločnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ je celoslovenskou výzvou na predloženie žiadostí zo strany občianskych združení a neziskových organizácií, ktoré aktívne pôsobia v oblastiach, ktoré pozitívne ovplyvňujú život zákazníkov a zamestnancov Tesca. Úspešných žiadateľov vyberú zákazníci Tesco na základe vlastného výberu podľa prínosu pre komunitu v danom regióne.

Grantový program Nadácie Tesco „Vy rozhodujete, my pomáhame“ bol po prvýkrát v rámci spoločnosti Tesco pre strednú Európu vyhlásený v roku 2016. V minulom roku tak získalo spolu 389 českých, poľských, maďarských a slovenských organizácií tretieho sektora finančné prostriedky na podporu detí, rodín a starších občanov v núdzi, na ochranu a zveľadenie životného prostredia a na zlepšenie kvality vzdelávania. Celkovú sumu 100 - tisíc EUR si na Slovensku rozdelilo 77 víťazných organizácií, ktoré získali po 1 300 EUR na realizáciu svojich projektov podporujúcich miestne komunity.

Slovenskí zákazníci odovzdali projektom v roku 2016 vyše 3,3 milióna hlasov. Vďaka nim a práci prihlásených organizácií sa podarilo napríklad opraviť západnú baštu Zborovského hradu na východnom Slovensku, vybudovať na základnej škole v Považskej Bystrici školskú včelnicu a tak umožniť vznik prvej včelárskej základnej školy na Slovensku, či podporiť rozvoj športových zručností detí a zapojiť rodičov do tréningového procesu formou tzv. Klinika Family v Trnave. Súčasťou tohto projektu bola čiastočne aj výstavba nového baseballového areálu.

Tento rok budú prijaté žiadosti hodnotiť odborníci, ktorých vyberie nezávislý profesionálny partner spoločnosti Tesco - Nadácia Pontis. Počas procesu hodnotenia odborníci posúdia uskutočniteľnosť projektov, ich vplyv na komunitu a potenciál zapojiť členov komunity do celého procesu realizácie. V každej zo 77 oblastí na Slovensku budú vybrané tri najlepšie projekty, ktoré postúpia do druhej fázy grantového programu. V nej už budú rozhodovať zákazníci Tesca, ktorí budú hlasovať za projekt, ktorý chcú realizovať vo svojej komunite. Z celkovej sumy viac ako 100 - tisíc EUR by tak každá víťazná organizácia mala získať finančné prostriedky vo výške 1 300 EUR. Zákazníci budú môcť za projekty, ktoré sa dostanú do druhej fázy, hlasovať od 8. marca do 4. apríla 2017. Hlasovanie prebehne prostredníctvom žetónov – za každý nákup dostane zákazník 1 žetón, ktorým môže dať hlas svojej obľúbenej organizácii a projektu. Spoločnosť Tesco oznámi víťazov v týždni od 17. do 21. apríla 2017.

Všetky informácie o grantovom programe „Vy rozhodujete, my pomáhame“ nájdu záujemcovia na stránke https://pomahame.tesco.sk/.