Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

J. Droba bol zvolený za šéfa slovenskej delegácie vo Výbore regiónov

Na archívnej snímke Juraj Droba. Foto: TASR - Marko Erd

Dostal som dôveru všetkých deviatich členov slovenskej delegácie do Výboru regiónov, povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja v rozhovore pre TASR.

Brusel 12. februára (TASR) - Členovia prebiehajúceho plenárneho zasadnutia Výboru regiónov (VR) v Bruseli v stredu za nového šéfa tohto poradného orgánu EÚ zvolili Apostolosa Tzitzikostasa z Grécka a prvým podpredsedom VR sa stal guvernér portugalských Azor Vasco Cordeira. Bratislavský župan Juraj Droba bol opätovne potvrdený za šéfa slovenskej delegácie vo Výbore regiónov.

"Dostal som dôveru všetkých deviatich členov slovenskej delegácie do Výboru regiónov," povedal predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) v rozhovore pre TASR.

Spresnil, že podporu získal od piatich delegátov Združenia samosprávnych krajov SK8 a tiež od štyroch členov zastupujúcich vo VR Združenie miest a obcí Slovenska.

"Vážim si tú podporu. Bol som v tejto funkcii za posledné takmer dva roky a som rád, že budem v nej pokračovať. Myslím si že viem odovzdať to najlepšie zo Slovenska a naopak, tie dobré veci, ktoré sa tu naučím, viem prenášať na Slovensko a aplikovať ich v praxi," uviedol Droba.

Poďakoval sa za podporu zo strany ostatných kolegov zo samosprávnych krajov Slovenska ako aj miest a obcí a dodal, že toto poverenie berie ako záväzok "vykonať kus dobre práce".

(spravodajca TASR Jaromír Novak)