Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kučera: Program Tréneri v škole bude pôsobiť na 100 školách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Program skvalitňuje hodiny telesnej výchovy a vytvára lepší vzťah k pohybovým aktivitám u detí.

Bratislava 26. augusta (TASR) – Program Tréneri v škole bude od septembra pôsobiť na približne 110 školách a dotkne sa okolo 13 750 žiakov na celom Slovensku. Uviedol to splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera.

V nasledujúcich dňoch, od 28. do 31. augusta, sa začne tretie školenie trénerov a učiteľov tohto programu. Školenie sa uskutoční na pôde Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave, ktorá sa po Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici zaraďuje k partnerom tohto programu.

Z Úradu vlády SR uviedli, že k 60 vyškoleným a kvalifikovaným trénerom z rôznych regiónov pribudnú po školení ďalší, ktorí budú pôsobiť na školách na hodinách telesnej a pohybovej výchovy. Program Tréneri v škole je určený pre prvý stupeň základných škôl a deti sa budú môcť zoznámiť hravou formou s rôznymi druhmi športov.

Každá škola v programe dostáva aj materiálne zabezpečenie. Program skvalitňuje hodiny telesnej výchovy a vytvára lepší vzťah k pohybovým aktivitám u detí. Podporený je Úradom vlády SR.