Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

K postu ministra hospodárstva má najbližšie Vazil Hudák

Vazil Hudák Foto: screenshot TASR

Predchádzajúci minister hospodárstva Pavol Pavlis svoje odstúpenie z funkcie oznámil 21. apríla.

Bratislava 4. júna (TASR) - Najvážnejším kandidátom na post ministra hospodárstva je podľa informácií TASR súčasný štátny tajomník rezortu financií Vazil Hudák. K definitívnej dohode však ešte nedošlo, Hudák zvažuje aj ponuku zo zahraničia.

Ešte minulý týždeň (27.5.) premiér Robert Fico (Smer-SD) hovoril o tom, že novým ministrom hospodárstva bude pravdepodobne jeden zo súčasných štátnych tajomníkov. "Blížime sa k riešeniu. Ja si osobne myslím, že to bude jeden z existujúcich štátnych tajomníkov, ktorí pôsobia v rámci celej vlády," avizoval.

V súčasnosti je poverený vedením rezortu hospodárstva Peter Kažimír (Smer-SD), ktorý je zároveň aj ministrom financií. Kažimír označuje od začiatku svoj pobyt na rezorte hospodárstva za krátky, odhadol ho na pár týždňov.

Predchádzajúci minister hospodárstva Pavol Pavlis (Smer-SD) svoje odstúpenie z funkcie oznámil 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácii informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra, a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra necelý rok.