Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

K slávnosti Zoslania Ducha Svätého sa uskutočnia turíčne vigílie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na Slovensku je známa turíčna púť v Národnej Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Tohtoročný program sa uskutoční od soboty 27. mája do pondelka 29. mája.

Bratislava 26. mája (TASR) - V katolíckej cirkvi sa pri príležitosti slávnosti Zoslania Ducha Svätého, ktorá bude v nedeľu (28. 5.), pripravujú tradičné turíčne vigílie a púte. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

Na Slovensku je známa turíčna púť v Národnej Bazilike Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne. Tohtoročný program sa uskutoční od soboty 27. mája do pondelka 29. mája. Nedeľnú slávnostnú svätú omšu o 10.30 h bude celebrovať bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

Veriaci sa môžu zúčastniť aj na turíčnej vigílii v Záhradnom pri Prešove či na turíčnej púti na Starých Horách. Turíčna nedeľa bude aj v Hronskom Beňadiku. Program sa pripravuje aj v Kostole sv. Mikuláša v Senci. Súčasťou bude svätá omša s adoráciou s piesňami z Taizé. Kazateľom bude Peter Brodek, rektor baziliky v Hronskom Beňadiku.