Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

K výzvam sa treba postaviť čelom,reagovalo Za ľudí na správu Čaputovej

Na archívnej snímke Veronika Remišová (Za ľudí). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová ocenila, že prezidentka v správe zdôraznila dôležitosť schválenia budúcoročného štátneho rozpočtu.

Bratislava 29. novembra (TASR) - Na chybách sa treba poučiť a k výzvam sa treba postaviť čelom. Uviedla to predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v reakcii na správu prezidentky SR Zuzany Čaputovej o stave republiky.

"Prezidentka dnes hovorila o mnohých veciach, ktoré by mohli fungovať lepšie. O tom nikto nepochybuje, každý človek, ktorý sa usiluje o verejné dobro, vie, že na chybách sa treba poučiť, k výzvam sa treba postaviť čelom a vždy je priestor na zlepšenie," skonštatovala na sociálnej sieti.

Remišová v tejto súvislosti zdôraznila, že súčasná vláda čelí bezprecedentným krízam. "V tejto situácii je snom každého populistického politika sedieť v opozícii a hovoriť, čo by sa malo robiť lepšie," podotkla.

Ocenila tiež, že prezidentka v správe zdôraznila dôležitosť schválenia budúcoročného štátneho rozpočtu. "V čase celosvetovej inflácie a energetickej krízy, v čase vojny za našimi hranicami nie je dôležité, aké má kto politické tričko. Dôležití sú ľudia na Slovensku a pomoc štátu ľuďom a firmám, aby sme spoločne dokázali dobre zvládnuť ťažké časy, ktoré prežívame," doplnila.

Podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga na margo prezidentkinej správy skonštatoval, že vážnosť situácie všetci vnímajú. "Som veľmi rád, že v priebehu stredy predstavíme pomoc domácnostiam," povedal. Súhlasí tiež so slovami Čaputovej, že je potrebné, aby vyšetrovania pokračovali a aby neboli orgány činné v trestnom konaní atakované.