Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Slovensko

Káčer bude v Bukurešti rokovať s ministrami zahraničných vecí NATO

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Foto: TASR - Martin Baumann

Popritom Káčer podľa slov komunikačného odboru absolvuje aj sériu bilaterálnych stretnutí s partnermi a zúčastní sa na podujatí Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MSC).

Bratislava 28. novembra (TASR) - Šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer sa 29. a 30. novembra 2022 zúčastní na pravidelnom jesennom stretnutí ministrov zahraničných vecí členských štátov NATO v Bukurešti. TASR o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Spojenci budú diskutovať o ďalšej praktickej a politickej podpore pre Ukrajinu, ako aj o obrane Aliancie pred súčasnými bezpečnostnými hrozbami, ktoré predstavuje aj Ruská federácia. Na stretnutí sa zúčastnia aj šéf ukrajinskej diplomacie Dmytro Kuleba a vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borrell," ozrejmil rezort diplomacie.

Druhý deň rokovaní by sa mali ministri venovať otázkam posilňovania odolnosti, energetickej bezpečnosti či ochrane kritickej infraštruktúry a dodávateľských reťazcov. Hovoriť majú podľa slov MZVEZ aj o výzvach, ktoré pre Alianciu predstavuje Čína. "Posledným bodom programu bude rokovanie s najzraniteľnejšími partnermi Aliancie – Gruzínskom, Moldavskom a Bosnou a Hercegovinou, a to najmä v kontexte zvyšovania ich odolnosti a ďalšieho posilňovania vzájomnej spolupráce," dodal rezort.

Popritom Káčer podľa slov komunikačného odboru absolvuje aj sériu bilaterálnych stretnutí s partnermi a zúčastní sa na podujatí Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MSC).