Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Káčer odcestoval do New Yorku na zasadnutie Valného zhromaždenia OSN

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer v Bratislave 13. septembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf slovenskej diplomacie absolvuje počas pracovnej cesty sériu rokovaní s rezortnými partnermi.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer odcestoval do New Yorku, kde sa zúčastní na slávnostnom otvorení všeobecnej rozpravy 77. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN. Sprevádzať bude prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá povedie slovenskú delegáciu. TASR o tom informovali z komunikačného odboru rezortu.

"OSN predstavuje najdôležitejšiu platformu na riešenie globálnych problémov. V dobe, keď sú v dôsledku ruskej agresie ohrozené základné pravidlá fungovania medzinárodného spoločenstva, niet inej cesty ako posilnenie a zefektívnenie systému OSN," uviedol Káčer.

Šéf slovenskej diplomacie absolvuje počas pracovnej cesty sériu rokovaní s rezortnými partnermi. Zúčastní sa aj na neformálnom zasadnutí ministrov členských krajín EÚ venovanom agresii Ruska voči Ukrajine. "Plánuje tiež podpísať memorandum o porozumení s agentúrou UN Women, špecializovanou organizáciou systému OSN zameranou na rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien," ozrejmilo ministerstvo.

Všeobecná rozprava na úvod Valného zhromaždenia OSN každoročne vytvára priestor na rokovania najvyšších ústavných činiteľov členských krajín OSN, výmenu pohľadov na ďalšie smerovanie medzinárodného spoločenstva.