Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Káčer s Kollárom hovorili o vstupe Švédska a Fínska do NATO

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer počas 71. schôdze Národnej rady SR v Bratislave 13. septembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Minister zahraničných vecí verí, že budúci týždeň bude parlament uznášaniaschopný.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer sa v piatok stretol s predsedom Národnej rady SR Borisom Kollárom. Hlavnou témou bolo najmä hlasovanie o vstupe Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO). TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

"Pre letnú parlamentnú prestávku a vážnu koaličnú krízu sa Slovensko zaradilo medzi štyri posledné krajiny, ktoré ešte vstup oboch severských krajín neodobrili. Nie je to dobrý signál aj preto, že ešte pred letom sme v prípade Švédska vítali príchod automobilky Volvo do Košíc," skonštatoval Káčer. Verí, že budúci týždeň bude parlament uznášaniaschopný.

Vláda SR odsúhlasila ratifikáciu príslušných protokolov k vstupu Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie v júli 2022. Vstup severských krajín do Aliancie musí ešte odsúhlasiť Národná rada SR a až následne ho môže ratifikovať prezidentka SR Zuzana Čaputová.