Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Káčer: SR víta mierovú iniciatívu ukrajinského prezidenta Zelenského

Dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Rastislav Káčer. Foto: TASR - Michal Svítok

Vyhlásil to dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer po prijatí nového ukrajinského veľvyslanca Myroslava Kastrana.

Bratislava 9. marca (TASR) - Slovensko víta mierovú iniciatívu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Vyhlásil to dočasne poverený minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Káčer po prijatí nového ukrajinského veľvyslanca Myroslava Kastrana. Hovoriť mali aj o konkrétnych krokoch, ktoré Slovensko zvažuje v snahe prispieť k naplneniu mierovej iniciatívy.

"SR víta a silným spôsobom podporuje mierovú iniciatívu prezidenta Volodymyra Zelenského rozpracovanú v desiatich bodoch s cieľom zaručiť spravodlivý a udržateľný mier pre Ukrajinu," uviedol šéf slovenskej diplomacie.

Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR ozrejmil, že Káčer s novým ukrajinským veľvyslancom diskutovali o aktuálnej situácii na Ukrajine, úlohe medzinárodného spoločenstva, ako aj slovenskej pomoci a prípravách na povojnovú obnovu Ukrajiny.