Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

KALIŇÁK: Informácie napovedajú, že ani toto referendum nebude úspešné

Členovia Ústrednej komisie pre referendum. Na archívnej snímke podpredseda vlády a minister vnútra SR Robert Kaliňák (vpravo) blahoželá Martinovi Poliačikovi k zvoleniu za prvého podpredsedu referendovej komisie, na snímke vpravo predsedníčka Štatistického úradu SR Ľudmila Benkovičová. Foto: TASR/Vladimír Benko

Ako ďalej informoval, počas referendového dňa nemusela polícia riešiť žiadne závažné prípady.

Bratislava 7. februára (TASR) - Účasť na referende pravdepodobne nepresiahne 50-percentnú hranicu a referendum nebude úspešné. Myslí si to minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý počas dnešného dňa navštívil niekoľko okrskových komisií v okolí Bratislavy.

"Zatiaľ všetky informácie nám napovedajú, že ako takmer všetky, až na jedno, ani toto nebude úspešné. Čiže rozhodli sa asi aj občania, že to prejavenie hlasovania, že neprídem, sa ráta za hlasovanie proti otázkam, ktoré sú v referende," povedal Kaliňák.

Pozrite si ONLINE z referendového dňa.

Ako ďalej informoval, počas referendového dňa nemusela polícia riešiť žiadne závažné prípady. "Slovensko je naozaj po tých 20 rokoch už pevne stabilizované v oblasti volieb a referend, čiže nebývajú nejaké veľké výkyvy," dodal šéf rezortu vnútra.