Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kampaň upozorňuje, že nie každý bude mať šťastné a veselé Vianoce

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Portál chce upozorniť na 4 skupiny príjemcov pomoci na portáli. Ide o seniorov v ťažkej životnej situácii, rodiny so zdravotne znevýhodnenými deťmi, mladých ľudí s hendikepom či matky - samoživiteľky.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Predvianočná kampaň darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk poukazuje, že nie každý bude mať šťastné a veselé Vianoce. Približuje štyri reálne príbehy rodín a jednotlivcov, ktorí žiadajú prostredníctvom výzvy cez darcovský portál o finančnú pomoc v núdzi.

"Nejde len o tieto štyri príbehy. Podobných osudov je neuveriteľne veľa po celej krajine, veď len na našom portáli je viac ako 1000 výziev na pomoc. Od všetkých počúvame, že tieto Vianoce budú ešte horšie ako vlaňajšie. Ich nečakajú dni pohody, často ani darčeky, ba dokonca ani večera v teple," povedal výkonný riaditeľ neziskovej organizácie Ľudia Ľuďom Ján Laš.

V predvianočnom čase chce portál upozorniť na štyri skupiny príjemcov pomoci na portáli. Ide o seniorov v ťažkej životnej situácii, rodiny so zdravotne znevýhodnenými deťmi, mladých ľudí s hendikepom či matky - samoživiteľky. Každú z týchto skupín prezentuje jeden z príbehov, ktoré nafotila fotografka Gabina Weissová.

"Nie každý bude mať šťastné a veselé. Ale aspoň niektorí z núdznych možno môžu mať o niečo krajšie Vianoce aj vďaka našim darcom. Za 11 rokov fungovania LudiaLudom.sk už poslalo takmer štvrť milióna darcov dary vo výške viac ako 18 miliónov eur na 15.000 výziev," uviedla projektová manažérka neziskovej organizácie Romana Winkler. Zároveň podľa jej slov veria, že aj v dobe, keď každý cíti infláciu v podobe nárastu cien nielen energií či základných potravín, ešte vždy pomôžu ľudia ľuďom.