Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kampaň „Voda pre stromy“ priniesla 75-tisíc stromčekov

Voda pre stromy Foto: Lidl

Vďaka zákazníkom spoločnosti Lidl sa od júla 2012 podarilo vyčleniť prostriedky na výsadbu ďalších 75 000 mladých stromčekov vo Vysokých Tatrách.

Bratislava 8. apríla (TASR-OTS) - V rámci iniciatívy „Voda pre stromy“ venoval obchodný reťazec na tento účel jeden cent za každú predanú 1,5 l fľašu minerálnej vody Saguaro. V prepočte to znamená, že každý mesiac v priemere priniesol slovenským horám takmer štyri hektáre nového lesného porastu.

Kampaň „Voda pre stromy“ je pokračovaním spoločnej iniciatívy spoločnosti Lidl a Štátnych lesov TANAPu, v rámci ktorej od mája 2012 rastie nad Tatranskými Matliarmi smrekovo – smrekovcový Lidl les. „Ako spoločnosť s medzinárodnou pôsobnosťou si uvedomujeme, že stav životného prostredia je aj našou zodpovednosťou. Les sa zvykne označovať aj za ’zelené pľúca krajiny’, a preto veríme, že výsadba stromčekov je investíciou predovšetkým do budúcnosti našich detí,“ povedal Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl, a dodal: „Silný vietor z polovice marca potvrdil, že pomáhať Tatrám je nutné dlhodobo.

Foto: Lidl

V roku 2012 sa vďaka daru 25 000 sadeníc ŠL TANAPu a práci piatich desiatok zamestnancov spoločnosti Lidl podarilo zalesniť o 10 hektárov kalamitného územia viac ako sa pôvodne plánovalo. Možnosť osobne sa podieľať na obnove Vysokých Tatier poskytne Lidl svojim zamestnancom aj na jar tohto roku.

O spoločnosti Lidl
Spoločnosť Lidl Slovenská republika, v.o.s. otvorila svoje prvé predajne na Slovensku v roku 2004. Počas jej pôsobenia na slovenskom trhu sa jej podarilo rozšíriť obchodnú sieť na 121. predajní.
Spoločnosť Lidl pravidelne pripravuje pre svojich zákazníkov zľavové akcie a špeciálne tematické týždne. Okrem potravinárskeho sortimentu sú v rámci týchto akcií ponúkané aj potreby pre domácnosť, kanceláriu, šport, zábavu alebo domácich majstrov.

Okrem značkových výrobkov nájdu zákazníci v regáloch obchodov Lidl tiež vynikajúce produkty predávané pod vlastnou značkou ako aj široký výber mliečnych a chladených výrobkov, údenín, rýb a hydinového mäsa. Navyše denne nechýba čerstvé ovocie, zelenina a rozmanitý výber pečiva. Celý sortiment tovaru neustále podlieha prísnej kontrole kvality a len dodávatelia, ktorí spĺňajú tieto vysoké normy kvality, môžu svoj tovar do Lidlu dodávať.
Viac informácií na www.lidl.sk