Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kandráč:Alexandrovovci zomreli pre svet a narodili sa pre hudobné nebo

Na archívnej snímke ruský armádny súbor Alexandrovci. Foto: TASR / Oliver Ondráš

Ruské dopravné lietadlo s 92 ľuďmi na palube vrátane členov armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovovci sa dnes niekoľko minút po štarte z prímorského letoviska Soči zrútilo do vôd Čierneho mora.

Bratislava 25. decembra (Teraz.sk/TASR) - Zomreli pre tento svet a narodili sa pre hudobné nebo. Vyjadril sa pre Teraz.sk Ondrej Kandráč zo skupiny Kandráčovci, ktorý v roku 2015 absolvoval s Alexandrovovcami turné.



"So zármutkom som sa dozvedel o tej obrovskej tragédií, že pri Soči havarovalo lietadlo, na palube ktorého bolo aj 64 členov zboru Alexandrovovcov. Podľa mojich informácii, medzi tými, ktorí zahynuli, bola najväčšia časť práve spevácka časť zboru, ale aj muzikanti...," povedal.

"Bolí ma to o to viac, že som mnohých z nich osobne poznal vďaka tomu, že sme v roku 2015 absolvovali spoločné turné po slovenských mestách. V roku 2017 sme mali naplánovaných 10 spoločných koncertov s mojou kapelou Kandráčovci. Zatiaľ neviem povedať, čo bude s týmto projektom..." skonštatoval Kandráč.

"Je to obrovská ľudská tragédia, ale život ide ďalej. Alexandrovovci zomreli pre tento svet a narodili sa pre hudobné nebo," uzavrel hudobník.

Ruské dopravné lietadlo typu Tu-154 s 92 ľuďmi na palube vrátane členov armádneho súboru piesní a tancov Alexandrovovci sa dnes niekoľko minút po štarte z prímorského letoviska Soči zrútilo do vôd Čierneho mora. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

Stroj, ktorý patril priamo rezortu obrany, viezol Alexandrovovcov na koncert na ruskej vojenskej základni v Sýrii, spresnilo ministerstvo. Na palube lietadla, ktoré zmizlo z obrazoviek radarov chvíľu po vzlete, bolo dovedna 84 cestujúcich a osem členov posádky.

Záchranné a pátracie tímy našli jeho úlomky približne 1,5 kilometra od pobrežia v hĺbke 50-70 metrov pod hladinou. O prípadných preživších sa zatiaľ nikto nezmienil, píše agentúra AP.