Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

KANÍK: O spájaní pravice hovorím so Sulíkom aj Matovičom

Na archívnej snímke vľavo Igor Matovič (OĽaNO) a Ľudovít Kaník (SDKÚ-DS). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Predseda SaS Richard Sulík dnes nevylúčil, že by sa na kandidátke SaS mohli okrem vlastných kandidátov a dvoch predstaviteľoch OKS objaviť aj ďalšie osobnosti.

Bratislava 28. septembra (Teraz.sk) - Poslanec SDKÚ-DS Ľudovít Kaník dnes pripustil, že o možnostiach spájania pravice diskustuje tak s predsedom SaS Richardom Sulíkom, ako aj s lídrom OĽaNO Igorom Matovičom. Sulík dnes nevylúčil možnosť, že by Kaník kandidoval spolu s SaS. Na otázku, či je táto možnosť stále otvorená uviedol, že jeho strana ešte bude rokovať okrem OKS aj s ďalšími politickými silami.

"Nemením nič na svojich predchádzajúcich vyjadreniach, za najlepšiu cestu považujem čo najväčšie spájanie pravice. Cieľom by podľa mňa nemalo byť len dostať sa do parlamentu, ale vymeniť vládu," povedal pre Teraz.sk Kaník.

Dodal, že podľa neho by bolo najefektívnejšie čo najväčšie zoskupenie, to však záleží od rozhodnutia jednotlivých pravicových politických subjektov. "Technicky až tak nezáleží na tom, či by išlo o koalíciu alebo spoločnú kandidátnu listinu," skonštatoval Kaník.

Archívna snímka. Predseda strany Sloboda a Solidarity (SaS) Richard Sulík.
Foto: TASR/Branislav Račko


Predseda SaS Richard Sulík dnes informoval, že na kandidátnej listine SaS dostanú dve miesta zástupcovia OKS. To však automaticky nevylučuje, že pribudnú aj ďalšie mená z prostredia mimo SaS.