Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Karanténa sa od stredy ruší, zmenia sa podmienky pre nosenie rúšok

Na snímke predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO) prezentuje ďalšie krajiny, ktoré pribúdajú do tzv. skupiny bezpečných krajín počas tlačovej konferencie v Bratislave 9. júna 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

Vo vnútri ostávajú podľa predsedu vlády rúška povinné, na pracovisku budú však len odporúčané, ak ľudia budú od seba vzdialení aspoň dva metre, pokiaľ ide o známy kolektív.

Bratislava 9. júna (TASR) - Od stredy (10. 6.) 7.00 h sa ruší povinná karanténa a ekaranténa pre osoby, ktoré sa vracajú na Slovensko z 19 bezpečných krajín. Platiť bude dobrovoľná domáca karanténa. Rovnako sa zmenia aj podmienky pre nosenie ochranných rúšok na verejnosti. Od stredy bude nosenie rúšok na verejnosti do vzdialenosti dva metre len odporúčané, ak dôjde k stretnutiu s cudzími ľuďmi. Vo vnútri budú rúška povinné, na pracovisku ostanú však len odporúčané, ak ľudia budú od seba vzdialení aspoň dva metre. V utorok o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽaNO).



Premiér: Podmienky pre nosenie rúšok sa od stredy zmenia



Od stredy (10. 6.) sa zmenia podmienky pre nosenie ochranných rúšok na verejnosti. Ich nosenie na verejnosti do vzdialenosti dvoch metrov bude len odporúčané v prípade stretnutia sa s cudzími ľuďmi. V utorok o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽaNO).

Vo vnútri ostávajú podľa predsedu vlády rúška povinné, na pracovisku budú však len odporúčané, ak ľudia budú od seba vzdialení aspoň dva metre, pokiaľ ide o známy kolektív.

Hlavný hygienik SR Ján Mikas doplnil, že rúška v obchodoch a v hromadných dopravných prostriedkoch ostávajú povinné.