Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Karas: Treba pestovať zdravé vlastenectvo a vzťah k vlastnej krajine

Na snímke dočasne poverený minister spravodlivosti SR Viliam Karas počas rokovania 78. schôdze parlamentu 20. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ako ďalej uviedol, Slovensko je síce malá krajina, ale môže byť obohatením pre každého.

Bratislava 31. decembra (TASR) – Dočasne poverený minister spravodlivosti Viliam Karas považuje za potrebné pestovať zdravé vlastenectvo a zdravý vzťah k vlastnej krajine. V rozhovore pre TASR to uviedol v súvislosti s 30. výročím vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

"Treba pestovať zdravé vlastenectvo, zdravý vzťah k vlastnej krajine. Nie provinčný, nie úzkoprsý, nie zakomplexovaný. Niet sa za čo hanbiť. Máme tisícročné historické korene. Treba stavať na tom, čo sme dostali, zdedili a mať otvorené oči vnímať okolie," povedal Karas.

Ako ďalej uviedol, Slovensko je síce malá krajina, ale môže byť obohatením pre každého. "Len nesmieme byť zakomplexovaní. Musíme vedieť komunikovať. To je asi najväčší problém, ktorý dnes vnímam," podotkol.

Slovensko podľa neho nezaostáva za novými členskými štátmi EÚ. "Má mnoho potenciálu. Je to krajina mladých ľudí. Môžeme ľutovať, že veľakrát nemajú dostatok energie zostať doma, aj napriek nižšej ekonomickej stabilite. Je potrebné hľadať príčiny a odstrániť ich," dodal.