Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kašper: Štát vyčlenil na podujatie EYOF 17,2 milióna eur

Na archívnej snímke Igor Kašper. Foto: TASR Dušan Hein

Poslanci ešte v októbri vykonali poslanecký prieskum, aby skontrolovali pripravenosť a financovanie podujatia.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Štát vyčlenil na podujatie Európsky olympijský festival mládeže (EYOF 2022) sumu 17,2 milióna eur, ktorá má slúžiť na organizáciu podujatia, ale aj na vybudovanie športovej infraštruktúry či opravu existujúcej infraštruktúry. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval poslanec Národnej rady (NR) SR Igor Kašper (Sme rodina). Podujatie sa má konať 24. až 30. júla 2022 v banskobystrickom regióne.

Financie majú slúžiť podľa Kašpera napríklad na opravu zimného štadióna v Banskej Bystrici, na ktorú poputuje 3,35 milióna eur. Okrem toho sa využijú na opravu športovej haly v Detve i na Štiavničkách či plavárne v Banskej Bystrici alebo na materiálne zabezpečenie športovej haly v Slovenskej Ľupči.

Poslanci ešte v októbri vykonali poslanecký prieskum, aby skontrolovali pripravenosť a financovanie podujatia. Chcú v tom pokračovať aj naďalej. "Bude aj naďalej nutná spolupráca nielen s ministerstvom financií, školstva, ale aj Slovenským olympijským a športovým výborom, neziskovou organizáciou EYOF a samosprávami," skonštatovala poslankyňa Mária Šofranko (OĽANO).

Na EYOF 2022 sa má stretnúť športujúca mládež od 14 do 18 rokov. Podľa Kašpera bude mať organizovanie podujatia pozitívny vplyv na celý región i v oblasti rozvoja cestovného ruchu. Na podujatie má prísť takmer 4000 športovcov z 50 krajín Európy.