Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Katolícka cirkev má nový systém nahlasovania zneužívania maloletých

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Nový systém tiež ponúka interaktívnu mapu Slovenska s jednotlivými diecézami/eparchiami, ktoré ponúkajú viaceré kontaktné osoby.

Bratislava 19. júna (TASR) - Systém nahlasovania sexuálneho zneužívania maloletých v cirkvi sa zmenil. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) schválila zmenu názvu Komisie KBS pre prípady sexuálneho zneužívania maloletých klerikmi na Komisia KBS pre ochranu maloletých v cirkvi.

Predsedom komisie je košický pomocný biskup Marek Forgáč. Nový systém nahlasovania prípadov sexuálneho zneužívania v cirkvi podľa informácií, zverejnených na webe KBS, prináša viac variability v spôsoboch nahlasovania potenciálnych prípadov. Okrem už existujúceho mailového kontaktu nahlaseniezneuzivania@kbs.sk je aktuálne k dispozícii špeciálne mobilné telefónne číslo. Podnet môže verejnosť nahlásiť na telefónnom čísle +421 909 250 701.

Nový systém tiež ponúka interaktívnu mapu Slovenska s jednotlivými diecézami/eparchiami, ktoré ponúkajú viaceré kontaktné osoby. Odkaz na nový nahlasovací systém bude postupne umiestnený na internetových stránkach jednotlivých diecéz a iných inštitúcií v katolíckej cirkvi.