Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kauza bývalého šéfa lesníkov Jozefa M. sa vracia späť na okresný súd

Ilustračné foto Foto: TASR

Niekdajší šéf lesníkov na OS od roku 2017 čelil obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

Banská Bystrica 30. júna (TASR) – Krajský súd (KS) v Banskej Bystrici v utorok (29. 6.) zrušil v celom rozsahu oslobodzujúci rozsudok v kauze bývalého generálneho riaditeľa štátneho podniku Lesy SR Jozefa M. a vec vrátil späť banskobystrickému okresnému súdu (OS), aby ju znova prejednal a rozhodol. Vyhovel tak odvolaniu prokurátora. TASR o tom v stredu informoval hovorca KS Vladimír Černota.

Niekdajší šéf lesníkov na OS od roku 2017 čelil obžalobe z obzvlášť závažného zločinu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Jeho trestná činnosť v rokoch 2007 až 2009 mala spočívať v uzatváraní nevýhodných prenájmov poľovných revírov a poplatkových lovov zveri. Skutok však podľa súdu nebol trestným činom a vlani v júni Jozefa M. spod obžaloby oslobodil. Prokurátor podal odvolanie.

„Dôvod zrušenia rozhodnutia odvolaním napadnutého rozhodnutia spočíval v jednostrannom vyhodnotení dôkazov len v prospech obžalovaného, pričom niektoré dôkazy zo strany okresného súdu neboli vôbec vyhodnotené v jeho odôvodnení, a to napriek tomu, že tieto boli vykonané,“ vysvetlil rozhodnutie KS Černota.

Obžalovanému hrozí desať až 15 rokov väzenia.