Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kauzu Ľudovíta M. a Borisa B. bude dozorovať KP v Košiciach

Na archívnej snímke Ľudovít M. Foto: TASR

Prokurátor košickej krajskej prokuratúry bude príslušný aj na rozhodovanie o sťažnostiach obvinených proti uzneseniu vyšetrovateľa o vznesení obvinenia.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Kauzu bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta M. a exnámestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B., ktorí sú obvinení zo zločinov krivého obvinenia, výpovede a prísahy, bude dozorovať Krajská prokuratúra (KP) v Košiciach. Doteraz vykonával dozor prokurátor KP v Bratislave. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca Generálnej prokuratúry (GP) SR Dalibor Skladan.

V utorok o tom rozhodol námestník generálneho prokurátora SR "v nadväznosti na rozhodnutie sudkyne pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava III z dňa 5. apríla 2022 a senátu Krajského súdu v Bratislave z dňa 12. apríla 2022". Dôvodom je garancia objektívnosti konania. Prokurátor košickej krajskej prokuratúry bude príslušný aj na rozhodovanie o sťažnostiach obvinených proti uzneseniu vyšetrovateľa o vznesení obvinenia.

Dvojica Ľudovít M. a Boris B. je stíhaná na slobode. Do väzby ju nevzal okresný a ani Krajský súd v Bratislave. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír P. a podnikateľ Zoroslav K. Vinu odmietajú.