Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kávoholik espresso zmes 70/30 a Štúr patria medzi najlepšie kávy sveta

Foto: Kávoholik

Dve z espresso zmesí Kávoholik uspeli v prestížnej medzinárodnej súťaži „International Coffee Tasting 2022“ a získali zlaté medaily.

Bratislava 24. októbra (OTS) - Kávoholik espresso zmes 70/30 a Štúr/mentálna obnova sa tak oficiálne zaradili k najlepším kávam sveta. Navyše úspech dosiahli v celosvetovo najrozšírenejšej kategórii – espresso zmesí.

„Kávoholik espresso zmes 70/30 patrí k našim novinkám, o to viac nás ocenenie príjemne prekvapilo a nesmierne si ho vážime. Štúr je zmes s konštantnou vyváženou chuťou, ktorá si získala srdcia mnohých našich zákazníkov a bez nej si už nevedia začiatok dňa ani predstaviť. Okrem toho, je to už druhé ocenenie pre túto espresso zmes v tomto roku. V prvej polovici roka uspela na Danubius Gastro 2022 ako najlepšia káva veľtrhu. Medzinárodným úspechom vlastne potvrdila svoju kvalitu,“ povedal generálny riaditeľ spoločnosti Kávoholik Ján Hoľko. Zároveň doplnil, že Kávoholik espresso zmes 70/30 aktuálne kúpite aj vo forme kapsúl, ktoré sú plne kompostovateľné a zabalené v 100 % recyklovateľnom vrecku.

Degustátori z celého sveta udelili espresso zmesi Štúr 85 a espresso zmesi 70/30 až 88 bodov z možných 100. Štúr získal najlepšie hodnotenie za intenzitu farby, telo, arómu a celkovo pozitívnu vôňu. Pri zmesi 70/30 v hodnotení vynikla textúra espressa, aróma a telo.

Foto: Kávoholik

Súťaž International Coffee Tasting organizuje Medzinárodný inštitút degustátorov kávy, pričom v roku 2022 sa uskutočnil už jej 14. ročník. Pražiarne môžu svoje kávy spravidla prihlásiť buď do letnej alebo jesennej časti súťaže. Výsledky sa zverejňujú postupne. Samotná degustácia má striktné pravidlá a všetky údaje, ktoré inštitút poskytne, sa dajú štatisticky overiť. Za posledné roky degustátori ochutnali takmer 2500 káv, pričom len v uplynulom roku sa o prestížne ocenenie uchádzalo 327 káv z 10 krajín sveta. Súťaž sa koná vždy vo viacerých kategóriách.