Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Kažimír: Necítim sa byť vinný zo žiadneho trestného činu

Na archívnej snímke Peter Kažimír. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Nemám žiadne informácie a nie som si ani vedomý porušenia zákona, zároveň som nikdy nemal ani žiadny záujem vplývať na akékoľvek konania, reagoval Kažimír na obvinenie.

Bratislava 12. októbra (TASR) – Guvernér Národnej banky Slovenska Peter Kažimír odmietol obvinenie z podplácania. Kažimíra v utorok obvinila polícia v súvislosti s údajným úplatkom pre bývalého šéfa finančnej správy Františka I.

"Nemám žiadne informácie a nie som si ani vedomý porušenia zákona, zároveň som nikdy nemal ani žiadny záujem vplývať na akékoľvek konania," reagoval Kažimír na obvinenie. Bývalý minister financií tvrdí, že sa "necíti byť vinný zo žiadneho trestného činu" a zároveň je podľa neho skutkový stav v uznesení nepravdivý a v samotnom odôvodnení chýbajú potvrdzujúce dôkazy.

Guvernér NBS podá proti obvineniu sťažnosť


Guvernér Národnej banky Slovenska (NBS) a exminister financií Peter Kažimír podá sťažnosť proti obvineniu z prečinu podplácania. Pre TASR to potvrdil jeho obhajca Ondrej Mularčík.

Uznesenie o obvinení bolo Kažimírovi doručené v utorok. "Je obvinený z prečinu podplácania a voči obvineniu podáme sťažnosť," spresnil Mularčík s tým, že viac informácií aktuálne poskytnúť nemôže.

Podľa portálu aktuality.sk obvinenie vzniesol Úrad špeciálnej prokuratúry. Má súvisieť s úplatkom pre vtedajšieho šéfa finančnej správy Františka I.