Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Košický arcibiskup odsúdil rasovú, náboženskú či inú neznášanlivosť

Na snímke košický arcibiskup metropolita Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

Bober prosí všetkých, aby slová nikdy neobracali proti komukoľvek

Bratislava 13. októbra (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) košický arcibiskup Bernard Bober odsúdil prejavy rasovej, náboženskej či inej neznášanlivosti. TASR o tom informovala Tlačová kancelária KBS.

"V mene slovenských biskupov vyjadrujem sústrasť po úmrtí dvoch nevinných ľudí, ktorí zomreli po streľbe v Bratislave. Pozývam k modlitbe za nich a ich rodiny," uviedol Bober.

Zároveň prosí všetkých, aby slová nikdy neobracali proti komukoľvek. "Nech nám je aj ten najmenší prejav rasovej, náboženskej či inej neznášanlivostí cudzí. Prosím o to. Konajme v prospech dobra a vážme v týchto ťažkých momentoch slová. Nech v nás neprenikne nenávisť a zlosť," zdôraznil.

V centre Bratislavy na Zámockej ulici došlo v stredu (12. 10.) večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita, k streľbe. Na mieste zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena. Páchateľ z miesta činu ušiel. Polícia ho našla ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic uviedol, že pravdepodobným motívom streľby bola nenávisť k osobám inej rasy či inej sexuálnej orientácie.