Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

KBS poprela, že by sa taliansky arcibiskup nakazil na Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Apoštolský nuncius pri Európskej únii, arcibiskup Aldo Giordano, zomrel vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19.

Bratislava 3. decembra (TASR)- Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenka (KBS) poprela, že by sa taliansky arcibiskup Aldo Giordano nakazil ochorením COVID-19 na Slovensku, na následky ktorého zomrel. Vo svojom stanovisku KBS uviedla, že počas apoštolskej cesty Svätého Otca 12. - 15. septembra arcibiskup Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne.

"Správa o tom, že zomrel arcibiskup Aldo Giordano, sa nás všetkých bolestne dotkla a je nám veľmi ľúto, že nás tento vzácny duchovný otec a významný diplomat opustil," uviedla KBS. Zároveň vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým jeho blízkym a modlí sa za neho, taktiež prosí o útechu pre pozostalých.

Apoštolský nuncius pri Európskej únii, arcibiskup Aldo Giordano, zomrel vo štvrtok (2. 12.) vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19. Taliansky denník La Stampa informoval, že ochorenie dostal počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku.