Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

Slovenskí biskupi znepokojene sledujú perzekúciu kňazov v Nikarague

Ilustračná fotka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Vážne narúšanie náboženskej slobody, ale i spoločenského a demokratického poriadku potvrdzujú podľa KBS stále sa zhoršujúcu situáciu v tejto krajine.

Bratislava 9. marca (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) so znepokojením a smútkom sleduje perzekúciu v Nikarague, ktorej je vystavená cirkev, kňazi i biskupi. Vyplýva to z vyhlásenia KBS.

Vážne narúšanie náboženskej slobody, ale i spoločenského a demokratického poriadku potvrdzujú podľa KBS stále sa zhoršujúcu situáciu v tejto krajine. "Spájame sa s hlasom Svätého Otca a tých, ktorí vyzývajú zodpovedných na zastavenie prenasledovania, volajú po ochrane slobodného vyznávania viery, ako i všeobecných ľudských práv a zároveň nás pozývajú k duchovnej blízkosti a modlitbe za tých, ktorí trpia v dôsledku prenasledovania zo strany štátu," poznamenali biskupi.

Zároveň prosia svedkov viery, blahoslavených a svätcov, "ktorí počas komunistického režimu v našej krajine zachovali vernosť viere a evanjeliu, aby sa prihovárali za cirkev a nikaragujský ľud." Aby skrze dialóg našiel v tejto krajine základ pre úctivé a pokojné spolužitie v mieri a spoločnom dobre.