Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Slovensko

Európske katolícke sociálne dni sa uskutočnia v hybridnej forme

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na Slovensko príde kardinál Michael Czerny SJ, predseda COMECE, luxemburský arcibiskup a kardinál Jean-Claude Hollerich i predseda CCEE Gintaras Grušas.

Bratislava 16. marca (TASR) - Tretí ročník Európskych katolíckych sociálnych dní (17. - 22. 3.) sa uskutoční v Bratislave v takzvanej hybridnej forme. Vyše 150 delegátov biskupských konferencií (biskupov, kňazov a laikov) z Európy príde osobne, zvyšní budú môcť podujatie sledovať online. TASR o tom informovala tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Podujatie organizuje Komisia biskupských konferencií Európskej únie (COMECE), Rada európskych biskupských konferencií (CCEE) a KBS v spolupráci s vatikánskym Dikastériom pre integrálny ľudský rozvoj. Na Slovensko príde kardinál Michael Czerny SJ, predseda COMECE, luxemburský arcibiskup a kardinál Jean-Claude Hollerich i predseda CCEE Gintaras Grušas.

Prvé Európske katolícke sociálne dni sa uskutočnili od 8. do 11. októbra 2009 v poľskom Gdansku. Venovali sa téme Solidarita – úloha pre Európu. Začala sa nimi tradícia pravidelných stretnutí, ktoré majú spoločne zhromaždiť v približne troj- až štvorročných intervaloch katolícke ženy a mužov z celej Európy, aby uvažovali o Európe a o Európskej únii, pričom vychádzajú zo sociálneho učenia cirkvi. Druhé Európske katolícke sociálne dni sa konali od 18. do 21. septembra 2014 v Madride. Zamýšľali sa na nich nad témou Kresťanská viera a budúcnosť Európy.