Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

KDH chce ísť do volieb samostatne, kandidátku otvorí pre iné subjekty

Na snímke novozvolený predseda KDH Milan Majerský počas tlačovej konferencie v Ružomberku 22. augusta. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

KDH chce byť nespochybniteľnou voľbou pre konzervatívneho a kresťanského voliča.

Bratislava 28. januára (TASR) - Mimoparlamentné KDH sa v tejto chvíli pripravuje na parlamentné voľby samostatne. Kandidátnu listinu otvorí pre vybrané demokratické subjekty a osobnosti. Rozhodlo o tom predsedníctvo hnutia na sobotnom zasadnutí. KDH chce iniciovať ďalšie kolá rokovaní. V sobotu už jeho predstavitelia rokovali s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO).

KDH chce byť nespochybniteľnou voľbou pre konzervatívneho a kresťanského voliča. "Nechceme dopustiť, aby v nasledujúcich voľbách prepadli hlasy demokratických voličov. Už teraz máme pripravené nové posily a expertov, ktorých budeme predstavovať v nasledujúcich dňoch a týždňoch," uviedlo hnutie v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa Lenka Halamová.

Finálne rozhodnutie o postupe vo voľbách prijme KDH na zasadnutí celoslovenskej rady. Plánovaná je na marec.

Halamová pre TASR ozrejmila, že s Hegerom pokračujú rokovania ďalej. "Finálne rozhodnutie o spolupráci nepadlo," dodala. "Je zákon slušnosti sa stretnúť a vypočuť si názory každého, kto prejavil záujem o KDH. Aktuálne môžeme potvrdiť takéto stretnutia s pánom Dzurindom a pánom Mackom," uviedla hovorkyňa k rokovaniam.