Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Majerský: KDH koná samostatne, ale je otvorené dialógu a spolupráci

Predseda mimoparlamentného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský Foto: TASR

Sme otvorení pre dialóg, avšak treba dodať, že nie sme presvedčení o tom, že riešením pre Slovensko je zakladanie nových a nových politických strán, poznamenal Majerský.

Bratislava 10. decembra (TASR) - Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) koná samostatne, ale je otvorené dialógu a spolupráci. Jeho predseda Milan Majerský oceňuje snahy demokraticky zmýšľajúcich politikov o riešenie súčasnej politickej situácie. Hnutie o tom informovalo na sociálnej sieti. Reagovalo tak aj na možnú spoluprácu s expremiérom Mikulášom Dzurindom na jeho novom projekte.

"Sme otvorení pre dialóg, avšak treba dodať, že nie sme presvedčení o tom, že riešením pre Slovensko je zakladanie nových a nových politických strán," poznamenal Majerský. KDH je preto podľa vlastných slov pripravené diskutovať o vytvorení zázemia priamo v hnutí pre konzervatívne a demokraticky zmýšľajúcich politikov.

Odhliadnuc od toho, ako dopadne rokovanie v parlamente o páde vlády, hnutie pracuje na tom, aby mohli postaviť zmysluplnú alternatívu extrémistom a zlodejom a tiež alternatívu súčasného riadenia krajiny, uviedol podpredseda KDH Tomáš Merašický na sobotnom sneme strany Spolu.

Dzurinda v príhovore na sneme Spolu potvrdil, že sa už dva roky stretáva s mladými ľuďmi, ktorí sa chcú venovať reformnej politike a vytvárajú projekt. Povedal, že sa o ňom rozpráva aj s Majerským. To, či bude KDH jeho súčasťou, zatiaľ povedať nevedel.