Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

KDH: Majerského podporili seniori i mladí, rastie aj v regiónoch

Foto: Archív Milana Majerského

K podpore Milana Majerského v kandidatúre na predsedu KDH sa pridávajú dôležité združenia, predstavitelia i priaznivci hnutia.

Bratislava 26. júna (OTS) - Jednoznačnú podporu mu vyjadrili predsedníctva Združenia kresťanských seniorov Slovenska (ZKS) i Kresťanskodemokratickej mládeže Slovenska (KDMS), skupina konzervatívnych lídrov a výrazných tvárí hnutia a stále viac okresov. Nechýba OC KDH Trnava, ktoré na celoslovenský snem vysiela najväčší počet voliteľov.

Kresťanská demokracia na Slovensku potrebuje človeka, ktorý je schopný viac spájať, než rozdeľovať a ktorého hodnoty sú jasne čitateľné v dnešnom hodnotovom chaose. Milan Majerský sa k nim vždy vedel priznať a už v minulosti sa osvedčil ako líder, ktorý presadzuje spoločný postup kresťanov,“ uvádza vo svojom podpornom stanovisku pre predsedu PSK a podpredsedu KDH predsedníctvo KDMS.

V Majerskom vidí „kompetentného partnera pre spoluprácu“ aj predsedníctvo ZKS, ktoré vo vyhlásení vyzdvihuje dôraz prešovského župana na starostlivosť o seniorov.

Podpora ako kandidáta na post lídra Kresťanskodemokratického hnutia mu však rastie aj v regiónoch Slovenska. Počas prebiehajúcich okresných snemov, ktoré vysielajú voliteľov na hlavné voľby predsedu hnutia na celoslovenskom sneme v Ružomberku, podľa zatiaľ dostupných informácií podporu Majerskému vyslovilo 15 okresov z rôznych regiónov Slovenska - Levoča, Trnava, Bardejov, Poprad, Partizánske, Revúca, Kežmarok, Bratislava II, Bratislava IV, Bratislava V, Humenné, Snina, Trenčín, Skalica a Gelnica.

Majerského podporujú výrazné tváre hnutia, na Orave aj Janckulík a Mikolášik
Pred víkendovými zasadnutiami okresných snemov, ktoré sa 27. a 28. júna budú konať aj na Orave, sa za Majerského postavili výrazné tváre KDH - bývalý poslanec NR SR a podpredseda ŽSK Igor Janckulík či dlhoročný europoslanec Miroslav Mikolášik.

Kandidatúru Milana Majerského za predsedu KDH považujem za veľmi dobrý impulz, ktorý môže hnutie posunúť dopredu a v nadväznosti na dobré kroky predchodcov posilniť líniu kresťanskej demokracie na Slovensku,“ uviedol Janckulík. Mikolášik zasa vyzdvihuje líderské vlastnosti Majerského ako sú „rozvaha, schopnosť spájať a vnímať veci z nadhľadu, ktoré sú nevyhnutné pre KDH v nastávajúcich náročných rokoch“.

Kandidatúru Majerského už skôr na Facebooku podporil aj bývalý predseda KDH Ján Figeľ. Označil ju za „dobré rozhodnutie“, ktoré hnutiu pomôže. K podpore súčasného podpredsedu strany sa pripájajú ďalší bývalí i súčasní predstavitelia i podporovatelia.

Majerský predstavuje otvorenosť, nový štýl komunikácie a vernosť hodnotám, apelujú konzervatívni lídri
Jednoznačnú podporu Majerskému včera vyslovili významné osobnosti z konzervatívneho prostredia Marián Čaučík, Renáta Ocilková, Miriam Kuzárová, Eva Grey, Miriam Lexmann, Marek Šmid, Marek Michalčík, Marcel Mikolášik, Bohuš Živčák či Branislav Borovský. „V politike pre nás reprezentuje otvorenosť, nový štýl komunikácie a vernosť hodnotám,“ uviedli v spoločnom vyhlásení s tým, že Milan Majerský vie KDH dodať potrebný nový impulz, ktorý bude kombináciou politickej skúsenosti, novej energie, schopnosti spájať a odvahy pre veľké výzvy.

Nové vedenie si KDH zvolí na sneme 22. augusta v Ružomberku. Milan Majerský je zatiaľ jediným oficiálnym kandidátom na tento post.

Upozornenie: Upozorňujeme čitateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.