Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

KDH: Nastavenie kampane odradilo ľudí od účasti na referende

Ján Figeľ Foto: TASR – Štefan Puškáš

"KDH ďakuje všetkým, ktorí v referende o rodine prišli a vyjadrili svoj názor na dôležité otázky," uviedol predseda KDH Ján Figeľ.

Bratislava 8. februára (TASR) - Nastavenie kampane pred referendom o ochrane rodiny vo viacerých médiách podľa kresťanských demokratov odradilo mnohých občanov od účasti. "KDH ďakuje všetkým, ktorí v referende o rodine prišli a vyjadrili svoj názor na dôležité otázky," uviedol predseda KDH Ján Figeľ.

Avizoval, že pre KDH sa úsilie o lepšie prorodinné prostredie referendom ani nezačalo, ani nekončí. "Rodina, práca a spravodlivosť sú základnými programovými prioritami kresťanskej demokracie. KDH bude v tomto úsilí pokračovať aj naďalej," povedal Figeľ.

Referendum pomohlo podľa jeho slov posunúť rodinu do centra spoločenskej diskusie a záujmu. "Konštruktívna diskusia a zodpovedné postoje pre to, čo Slovensko v oblasti rodinnej politiky potrebuje, je pozvaním k politike formovanej na báze hodnôt a programu. K takejto spolupráci sa KDH kontinuálne hlási a pozýva k nej každého, komu na rodine skutočne záleží," zhrnul Figeľ.